Nieuwe webtool berekening beslagvrije voet

“Mensen met schulden kunnen vanaf 13 april 2016 makkelijker berekenen op welk deel van hun inkomen geen beslag mag worden belegd. De zogenoemde beslagvrije voet zorgt er voor dat er voldoende geld overblijft om van te kunnen leven. Daar mogen deurwaarders niet aankomen.” las ik op de website van Divosa en de Rijksoverheid.

“Om mensen te helpen die nu nog te maken hebben met de ingewikkelde beslagvrije voet, is er sinds 13 april een webtool. Die digitale hulp moet mensen in staat stellen meer inzicht te krijgen in de manier waarop de beslagvrije voet is vastgesteld. Als zij zelf kunnen berekenen waar ze recht op hebben en hoe dat is bepaald, zijn mensen zich ook meer bewust welke informatie ze moeten doorgeven aan de beslaglegger. En dat het belangrijk is om het door te geven als er iets in de leefsituatie verandert. Door de webtool zien zij dat de hoogte van de beslagvrije voet sterk van de persoonlijke situatie afhankelijk is.

Bij de tool is ook een video opgenomen waarin op een eenvoudige manier wordt uitgelegd wat de beslagvrije voet is. De tool is te vinden op: www.uwbeslagvrijevoet.nl.”

Let op: deze berekening geeft een schatting van de beslagvrije voet. Ikzelf gebruik nog steeds de VTLB-calculator om het Vrij Te Laten Bedrag te berekenen. Het is wel leuk en om zelf eens te kijken waar u op uitkomt!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *